2013 Medlemsinfo Innherred kajakklubb

2013 Medlemsinfo Innherred kajakklubb nr 1

 

Det er vår i lufta og det er på tide å få kajakken på vannet.

Mange av oss har hatt det gøy i Dampsaga bad i vinter – andre har padlet i vinter kulda, men de fleste har vel tenkt på annet enn kajakk gjennom vinteren.

Her kommer litt info om sesongen 2013.

  1. 1.mai. Vi åpner dørene til naustet på Bogen i Steinkjer. Kl 12 møtes vi for en kaffekopp/saft og litt info om sesongen. Kaffekoking på bål ved gapahuken, hver enkelt tar med noe å bite i. Padling etterpå for de som ønsker. Klubbkajakkene er tilgjengelige – nye tørrdrakter også!

 

  1. Informasjon: Hovedkilden til informasjon om hva som skjer i klubben er facebooksiden, deretter www.innherredkajakklubb.com og mail. Hvis noen lurer på noe er det bare å ta kontakt. Kjersti Bragstad er web redaktør. Hun mottar gjerne tips om hva vi kan skrive om på siden – send gjerne bilder. k_bragstas@hotmail.com 98037167

Hvis du ikke får mail fra oss har du kanskje glemt å oppdatere ny mailadresse?

 

  1. Aktiviteter.

Årets aktivitetsutvalg består av Kjersti Bragstad og Jakob Thompson.

Det jobbes med aktivitetskalenderen for 2013, vi håper den blir klar til 1.mai.

Mange har allerede begynt å etterspørre padleaktiviteter, og vi håper mange vil delta når det blir fellespadling. Fellespadlingen vil ha fokus på nybegynnere, sikkerhet, mestring, fellesskap og gøy. Aktivitetene annonseres fortløpende på facebook og kalenderen på hjemmesiden.

Det er ikke alltid lett å få noen til å være ansvarlig for hver aktivitet, derfor vil kalenderen bli litt til utover i sesongen. Vi oppfordrer padlere med grunnkurs og oppover til å være med å lede en padleaktivitet. Vi er avhengig av initiativ fra dere for å få til et jevnt og godt aktivitetstilbud til medlemmene. Hvis du har lyst til å få med deg andre på en padletur, så inviter gjerne på facebook. Eller gi beskjed til Kjersti eller Jakob så de kan legge ut aktivitetene på nettet.

Har du ideer til aktiviteter, turer, temakvelder etc så nøl ikke med å ta kontakt med:

Kjersti Bragstad: k_bragstas@hotmail.com 98037167

Jakob Thompson: jakobthompson@hotmail.com 90144101

Melding på facebook funker også bra.

 

  1. Kurs:

Grunnkurs hav vil bli 24-26 mai og 14-16 juni.

Teknikkurs hav blir 28-30 juni.

Introkurs settes opp på forespørsel.

Vi vil også prøve å få til fler kurs på elv.

Det vil bli satt opp flere kurs etter sommerferien.

Kanokurs kan også arrangeres hvis interessen er tilstede.

Lars Ove Mølnå vil ha hovedansvaret for kursene. Padlere med teknikkurs eller andre som kunne tenke seg å bli aktivitetsleder kan godt hospitere for å få et innblikk i hva som må til for å holde kurs og forberede seg litt på oppgaven. Ta kontakt. Vi håper etter hvert at flere vil utdanne seg til aktivitetsledere, så vi sammen kan dra lasset med å holde kurs.

 

  1. Arrangementer.

Klubben vil være med å arrangere:

Båt og Jektdag på Bogen 25 mai

Båttreff Kjerknesvågen 6-7 juli.

Til begge disse treffene trenger vi engasjerte medlemmer til å vise fram klubben.

Vi håper å få til et samarbeid med Rødekors og dykkerklubben med tema om redning og hypotermi.

Ungdomssamlingen på Stornesøra var populær og gjentagelse frister, temakvelder, rull og tull.

Turer på kysten er populært, men det har vært liten interesse for å være med når vi har invitert – håper interessen tar seg opp –for det er jo slik padling som er «havpadling». Ønsker du tur er det fullt mulig å bli med andre klubber. Sjekk kalenderen til Trondhjem KK, Fosen, Namdalseid, Namdal, og Ytre Namdal KK.

 

  1. Kajakkplass i naust.

Vi har ledige plasser slik at private kan få leie plass til kajakk i naustet på Steinkjer.

Prisen er satt til 1000,- pr sesong. Det er fortsatt ledige plasser.

 

  1. Elvepadling

Her er det vanskelig å ha fast aktivitet fordi elvepadlingen er avhengig av vannstand. Følg med på Facebook om når det annonseres – hør også med leder i elveutvalget Lars Gøran Bylund lgbylund@ntebb.no 92899037 . Han er orientert om hva som skjer. Håper vi kan ha «rull og tull» felles for elv og hav.

 

  1. Klubbkajakker

Klubben har 7 havkajakker og 2 elvekajakker komplett utstyrt. Meningen er å kjøpe noen fler kajakker i løpet av året. Styret har laget et utlånsreglement som legges ved her. I hovedsak er det gratis å låne kajakk for unge, mens voksne i visse tilfeller må betale. Vi kommer ikke til å drive med utleie av kajakkene til privatturer til feks. hytta, helgeturer/ferieturer etc. Vi har fått penger til kajakkene først og fremst til unge, for å holde kurs og fellesaktivitet i klubbregi. Vi vil nå gjøre oss noen erfaringer med reglementet som er vedtatt og se om det trengs justeringer etter hvert.

Ansvarlig for arrangement/tur booker utstyr av Hans Erik Teigen het@gervar.no 92699276

 

  1. HMS

Klubben har som mål at ingen skal komme til skade ved å padle i klubbregi.

For å klare det er vi avhengige av at alle padlere har nødvendige ferdigheter og utstyr for turen. Trening på redning i forskjellige situasjoner er viktig og du bør bevise for deg selv og andre at du behersker det jevnlig. Anbefaler alle å følge padlevettreglene våre og lese om HMS på hjemmesidene.

 

  1. Å være en kajakklubb for 4 kommuner er ikke alltid lett. Helst skulle vi hatt naust og klubbutstyr fast i alle kommunene vi opererer i. Enn så lenge må utstyr fraktes hit og dit og det er ikke alltid lett å ha felles aktiviteter når avstandene er store. Håper på sikt av vi får levedyktige lokale klubbmiljøer i alle 4 kommunene, slik at den daglige aktiviteten i den enkelte kommune blir mer styrt av medlemmene lokalt. Noen som har lyst til å bidra til dette?

 

Ønsker alle padlere, nye som gamle, en riktig fin sesong – håper å se så mange som mulig av dere på sjøen i sommer!

 

Mvh Gunleik Hofmann (leder Innherred Kajakklubb)

 

 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.