Møte med spekkhuggere

19. mai var det søndagspadling fra Kjerknesvågen. Åtte padlere fra klubben ble møtt av stille sjø, lett overskyet vær og en nyhet fra Trønder-Avisa om at det var observert spekkhuggere i fjorden utenfor Høsklompen i bakhodet. gruppen avtalte at om de mot all formodning skulle se spekkhuggerne så skulle de prøve å padle nært dem.

Turen startet rolig i retning Skarnsundet og praten gikk underveis. Da to av damene plutselig sier at de ser spekkhuggere lengre ute i fjorden. Etter en rask kursendring og en raskere padletakt kommer de så nært at man observerer fem stykker, delt i en gruppe på to og en på tre stykker. Så plutselig ser man bare fire av dem og det undres hvor den siste er. Så blir den observert bak gruppen som ligger samlet, og med kurs rett mot padlerne. På 25-30 meters avstand dykker den, svømmer under padlerne og kommer opp på den andre siden.

Ingen tvil om hva som var hovedtemaet i samtalen under resten av turen. Møte med en flokk niser ble liksom knapt registrert etterpå.

Møte med sel, oter, niser og havørn er ikke uvanlig i Trondheimsfjorden, men padlerne var enige om at dette var en opplevelse de lever lenge på.

Klubben arrangerer felles padleturer de fleste søndagene fra mai til oktober, så det oppfordres til å delta på disse for både store opplevelse, sosialt samvær med andre padlere og for å få gode råd og tips underveis.

Mektig opplevelse (Bilde Are Johansen)

Link til video fra møtet med spekkhugger (filmet av Are Johansen)

https://www.facebook.com/are.johansen71/videos/10156036974176363/?t=19

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.