Kursoversikt sesongen 2022 i IKK

Grunnkurs:

  1. Uke 20
  2. Uke 23
  3. Uke 24
  4. Uke 26
  5. Uke 27
  6. Uke 34
  7. Uke 36

Teknikkurs:

Uke 25

Dette er bare en oversikt. Kursene vil etterhvert komme opp som arrangement på Facebooksiden.

Følg med 🙂

Reklame
Publisert i Uncategorized | Legg igjen en kommentar

Stor interesse for kajakkpadling

Torsdag 23. juli var hele forsiden på avisa Innherred dekket med sak om kajakk.
I tillegg var det dobbelt oppslag på side 10 og 11. Generelt sett en veldig positiv omtale av klubben og litt om opplevelsen av å gå på kurs hos oss.

Litt morsom vri at man gjør litt ut av at mor taper ett veddemål med sønnen om hvem som klarer å stå i kajakken først. Spesielt siden det er mor som foreslår veddemålet og premien er en kajakk.

Sportsbransjen melder om mellom 400 og 500% vekst i antall solgte kajakker i år. Noe vi ikke klarer å følge opp med antall kurs når sesongen for kurs ble amputert halvannen måned på grunn av Korona. Men vi satser på å kunne tilby mange kurs neste år også og da vil kanskje mange av kursdeltagerne stille med egen kajakk. Da vil man få muligheten til å bli godt kjent med eget utstyr og forhåpentligvis utvikle seg mye raskere som padler enn om man skal prøve og feile selv.

Publisert i Uncategorized | Legg igjen en kommentar

Årets moteplagg

Klubben har bestilt vår første klubb caps. Dette er en caps med varselsfarge og reflekser. Justeres med borrelås slik at den sitter akkurat passe stramt på ditt hode.

Første serien ble raskt utsolgt, men fortvil ikke vi har fått inn ny produksjon og har mange på lager. Prisen for dette mote- og sikkerhetsplagget er satt til beskjedne 200 kr og betales på Vipps.

Etter testing med velt i strømmen i Sjeteén er det fastslått at capsen flyter og er lett å finne igjen i vannet. Følg også #Ikkklubbcaps på Instagram og Facebook og last gjerne opp egne kreative bilder der.

Publisert i Uncategorized | Legg igjen en kommentar

Ledige utleieplasser i klubbens naust i Bogen på Steinkjer

I naustet på Steinkjer er det plass til flere kajakker enn de som allerede har fått ett lunt hjem nært vannkanten. Om du ikke har plass hjemme eller ikke ønsker å lempe kajakken opp og ned av biltaket kan dette være løsningen for deg. Leien er satt til 800 kroner pr kalenderår og forutsetter medlemskap i klubben.

Ved spørsmål eller bestilling av naustplass, ta kontakt med:

Ketil Kjerkreit på tlf: 40 88 79 14

Publisert i Uncategorized | Legg igjen en kommentar

Ledige utleieplasser i nytt naust på Levanger

Nå er naustet på Levanger klart til å brukes. Mangler litt detaljer som å få satt opp vannkrane, men den kommer til våren før vannet koblet på igjen. Her er det plass til flere kajakker enn de som allerede har fått ett lunt hjem nært vannkanten. Om du ikke har plass hjemme eller ikke ønsker å lempe kajakken opp og ned av biltaket kan dette være løsningen for deg. Leien er satt til 800 kroner pr kalenderår og forutsetter medlemskap i klubben.

Om du er interessert så ta kontakt med Bjørg på mobil 952 38 486.

Publisert i Uncategorized | Legg igjen en kommentar

Det bygges båthus på Levanger

Vi er godt i gang med å bygge nytt båthus på Sjøbadet Levanger. Her vil det bli 40 utleieplasser for kajakker og plass til klubbens eget utstyr. Så om du sliter med å finne plass til kajakken er det bare å ta kontakt å få reservert en plass.

Klubben ser frem til å få litt bedre plass og bedre tørk enn dagens container. Neste år er det planer om å få på plass litt tilpasset uteområde med platting for spyling av utstyr og sittegrupper til sosialt samvær.

Publisert i Uncategorized | Legg igjen en kommentar

Møte med spekkhuggere

19. mai var det søndagspadling fra Kjerknesvågen. Åtte padlere fra klubben ble møtt av stille sjø, lett overskyet vær og en nyhet fra Trønder-Avisa om at det var observert spekkhuggere i fjorden utenfor Høsklompen i bakhodet. gruppen avtalte at om de mot all formodning skulle se spekkhuggerne så skulle de prøve å padle nært dem.

Turen startet rolig i retning Skarnsundet og praten gikk underveis. Da to av damene plutselig sier at de ser spekkhuggere lengre ute i fjorden. Etter en rask kursendring og en raskere padletakt kommer de så nært at man observerer fem stykker, delt i en gruppe på to og en på tre stykker. Så plutselig ser man bare fire av dem og det undres hvor den siste er. Så blir den observert bak gruppen som ligger samlet, og med kurs rett mot padlerne. På 25-30 meters avstand dykker den, svømmer under padlerne og kommer opp på den andre siden.

Ingen tvil om hva som var hovedtemaet i samtalen under resten av turen. Møte med en flokk niser ble liksom knapt registrert etterpå.

Møte med sel, oter, niser og havørn er ikke uvanlig i Trondheimsfjorden, men padlerne var enige om at dette var en opplevelse de lever lenge på.

Klubben arrangerer felles padleturer de fleste søndagene fra mai til oktober, så det oppfordres til å delta på disse for både store opplevelse, sosialt samvær med andre padlere og for å få gode råd og tips underveis.

Mektig opplevelse (Bilde Are Johansen)

Link til video fra møtet med spekkhugger (filmet av Are Johansen)

https://www.facebook.com/are.johansen71/videos/10156036974176363/?t=19

Publisert i Uncategorized | Legg igjen en kommentar

Lyst til å lære deg å padle?

Innherred Kajakklubb arrangerer flere kurs i år også, både for deg som ikke har sittet i en kajakk tidligere og for deg som har padlet i flere år. For våre Grunnkurs er det ikke andre krav til ferdigheter enn at du må være svømmedyktig.

Se under fanen aktiviteter, der finner du kursoversikt. Eller du kan følge med på vår Facebookside https://www.facebook.com/groups/186196198411/ Der legger vi fortløpende ut våre aktiviteter. Vi har ledige plasser i mai og juni.

Publisert i Uncategorized | Legg igjen en kommentar

Guide for bruk av skeg

Kanskje noen kan finne en enkel illustrasjon av bruk av skeg nyttig. Her er en grei oversikt over når man bruker skeg og hvor mye.

Publisert i Uncategorized | Legg igjen en kommentar

Årsmøteprotokoll IKK 12.02.2019

Publisert i Uncategorized | Legg igjen en kommentar